L'Hirondelle

swallowswallow

swallowhome swallowhet huis swallowde regio swallowtarieven swallowroutebeschrijving swallowcontact
 
 
Sitting Room

Dining Area

Bedroom on the Garden

Bedroom on the Square


Dit huis met 3 slaapkamers, dat is gebouwd in 1760 op een middeleeuwse fundering, ademt een traditionele, Provencaalse sfeer. Er kunnen 5 tot 7 personen verblijven. Het huis staat aan het charmante dorpsplein, midden in Mirabel aux Baronnies in de Drôme Provençale.
Het huis heeft een goed voorziene keuken en eethoek, met uitzicht op het dorpsplein, waar oude platanen staan en een 13e eeuwse fontein. In de ruime zitkamer is een oude provencaalse kachel en in het plafond zitten de oorspronkelijke houten balken. Een kleine kamer naast de zitkamer is ingericht als bibliotheek. Tevens is het mogelijk daar een extra slaapkamer te maken met een 2-persoonsbed.

Boven is een 2-persoons slaapkamer met uitzicht op de tuin, die weer uitkijkt, boven de daken uit, op de Mont Ventoux (1909 meter). Een tweede ruime 2-persoons slaapkamer biedt uitzicht op het dorpsplein en op de middeleeuwse kerktoren van het dorp. Er bevindt zich een rustige 1-persoons kamer op de eerste verdieping, waar ook de badkamer is, met een toilet, een bidet en een wastafel. In een aparte ruimte staat de wasmachine.

Beneden leiden openslaande deuren naar een op het zuiden gelegen terras en een ommuurde tuin, waarin u lavendel, rozemarijn, wingerd, thijm en andere provençaalse kruiden aantreft. In de tuin staan een tafel, stoelen, een parasol en een barbecue. De ideale plek voor een aperitief en een spelletje jeu de boules voor de avond-barbecue.
Dit huis heeft voor elk wat wils: boeken, een geluidsinstallatie, een piano… en is ook nog eens een perfecte uitvalsbasis om de prachtige omgeving te verkennen, met zijn markten, mooie dorpen, wijngaarden, fruitboomgaarden van abrikozen en olijven…